Wijkcentrum De Boskern

Wijkcentrum De Boskern

In de wijk Overbos, tegenover het Haarlemmermeerse bos, is Wijkcentrum De Boskern te vinden. Op deze Maatvast-locatie vinden talloze activiteiten plaats. Tijdens de openingsuren is de Boskern open voor een gezellige inloop om te biljarten, darten, een spelletje te doen of andere te ontmoeten en bij te kletsen met een kop koffie of thee.

Het Praathuis

Op initiatief van de wijkraad Overbos en in samenwerking met Stichting Maatvast is sinds 18 november 2015 het Praathuis geopend in wijkgebouw De Boskern. Het Praathuis is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor bewoners uit de wijk Overbos in Hoofddorp. Gebleken is dat met name senioren bewoners behoefte hebben aan een plek in de wijk waar zij samen kunnen komen en andere mensen kunnen ontmoeten. Zij kunnen in deze ‘huiskamer van de wijk’ elke vrijdag terecht voor een kopje koffie, een praatje, een spelletje, een cursus. Aansluitend is er een gezamenlijke avondmaaltijd. Inmiddels helpen vele vrijwilligers mee om van Het Praathuis een succes te maken. Neem voor meer informatie over Het Praathuis contact op met de beheerder van de Boskern, Annet Kock, of met Johan Trompert via e-mail: jc.trompert@gmail.com of telefoonnummer: 06- 51157854.

Voor informatie over gebruik van het centrum, zaalhuur of activiteiten kunt u contact opnemen met de beheerder, Annet Kock, op 06 24848749 of 023 – 563 55 12 of op boskern@maatvast.nl. Even binnenlopen is natuurlijk ook altijd mogelijk! Meer informatie vindt u verder nog op de Facebookpagina: https://www.facebook.com/SCCdeBoskern.

Zie voor de Nieuwsbrief van De Boskern over de maand mei tot en met augustus 2019: Nieuwsbrief-Boskernbabbels-mei-juni-juli-aug.pdf

Via e-mail boskern@maatvast.nl kunt u zich aanmelden voor de ontvangst van de nieuwsbrief waarin het activiteitenoverzicht per week en voor de zondag vermeld staat.

 

Faciliteiten

Sociaal Cultureel Centrum De Boskern in Hoofddorp heeft de beschikking over de volgende faciliteiten:

– Ontmoetingsruimte met bar, biljart en dart
– Vergaderruimte/bewegingsruimte voor bijeenkomsten/vergaderingen/sport

Neem voor meer informatie of het gebruik van een ruimte bij sociaal cultureel centrum de Boskern van Maatvast telefonisch of per e-mail contact op met de beheerder. Even langsgaan is natuurlijk ook mogelijk.

Contactgegevens

Beheerder: Annet Kock
Adres: Liesbos 24, 2134 SB Hoofddorp
Telefoon: 023 – 5635512
Mobiel: 06- 24848749
E-mail: boskern@maatvast.nl
Facebook pagina: https://www.facebook.com/SCCdeBoskern

Bent u op zoek naar een geschikte ruimte voor uw sociale of maatschappelijke activiteit?
Geeft u een leuke cursus waar u inwoners uit uw buurt bij wilt betrekken? Onze locaties zijn hiervoor uitermate geschikt!

Maatvast hanteert de onderstaande regels bij het bepalen van de tarieven voor het gebruik van één van onze locaties:

  • Standaard tarief: voor niet maatschappelijke organisaties en voor politieke en religieuze instellingen.
  • Maatschappelijk professioneel tarief: voor professionele organisaties met een maatschappelijk doel en medewerkers in dienst.
  • Maatschappelijk tarief voor vrijwilligersinitiatieven: met een sociaal maatschappelijk doel op het gebied van ontspanning, ontwikkeling, informatie of advies. Afhankelijk van het soort initiatief waarvoor u van onze ruimtes gebruik wenst te maken, zijn er kortingen tot 100% mogelijk.

Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met de beheerder van deze locatie.

Let op: Maatvast wil en kan niet concurrerend zijn ten opzichte van horeca-instellingen in Haarlemmermeer. Maatvast verhuurt daarom geen ruimtes voor festiviteiten waar commerciële bedrijven zoals horeca en zalencentra hun belangrijkste inkomsten van hebben. Ondanks de vele verzoeken die we krijgen voor de huur van een ruimte voor een familiefeest of verjaardag, kunnen we hier (mede vanwege de beperkingen die de horecavergunning ons oplegt) niet in voorzien.