Dorpshuis de Meerkoet

Dorpshuis de Meerkoet

De Meerkoet is het op een na oudste dorpshuis van de Haarlemmermeer, geopend in september 1970. De bewoners waren al voor de bouw erg betrokken bij het dorpshuis, dat uitte zich door grote financiële bijdrages en acties, maar ook door het vele vrijwilligerswerk dat verricht is in de bouwfase.

De Meerkoet heeft door diverse aan- en verbouwwerkzaamheden (o.a. peuterspeelzaal, jongerencentrum en medisch centrum) anno 2013 een frisse en eigentijdse uitstraling. De Meerkoet is de thuisbasis voor ongeveer 20 lokale verenigingen en organisaties.
Daarnaast organiseert de Meerkoet, ondersteund door ruim 70! onmisbare vrijwilligers, zelf activiteiten. Actuele informatie daarover kunt u vinden op de website van de Meerkoet www.lisserbroekonline.nl
De dienstverlening van de Meerkoet gaat veel verder dan alleen het verhuren van zalen. Dat vertaalt zich in de ondersteuning bij fondsenwerving en publiciteit (kranten en dorpsblad), presentatiemiddelen, maaltijdvoorziening en een speciale muziekruimte. Niet alleen ondersteuning van de gebruikers van de Meerkoet, maar ook voor de overige inwoners van Lisserbroek.

De Meerkoet is 7 dagen in de week geopend. Onze locatie is voorzien van een goede parkeergelegenheid. Tevens zijn de ruimtes rolstoel toegankelijk.

Faciliteiten

Dorpshuis de Meerkoet in Lisserbroek heeft de beschikking over de volgende faciliteiten:

– Bar- en keukenondersteuning
– Theaterverlichting
– Podium van 30 m²
– Demontabel podium 16m²
– Beamer
– TV presentatiescherm
– Draadloze microfoons / headsets
– Flipover
– Diverse sport- en spelmaterialen
– 4 professionele barbecues
– Party- / buitensets (100 zitplaatsen)

Ruimtes

De Meerkoet heeft 11 zalen, variërend in grootte van 20 tot 250 m². De grootste zaal is voorzien van een ringleiding voor doven en slechthorenden.

Contact Opnemen

U kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen met de beheerder van Dorpshuis de Meerkoet. Even langsgaan is natuurlijk ook altijd mogelijk!

Contactgegevens

Bedrijfsleider:
Cok van Beek

Adres:
Krabbescheerstraat 1
2165 XG Lisserbroek

Telefoon:
0252 – 41 34 57

Website:
www.lisserbroek-sdl.nl

E-mail:
Meerkoet@maatvast.nl

Bent u op zoek naar een geschikte ruimte voor uw sociale of maatschappelijke activiteit?
Geeft u een leuke cursus waar u inwoners uit uw buurt bij wilt betrekken? Onze locaties zijn hiervoor uitermate geschikt!

Maatvast hanteert de onderstaande regels bij het bepalen van de tarieven voor het gebruik van één van onze locaties:

  • Standaard tarief: voor niet maatschappelijke organisaties en voor politieke en religieuze instellingen.
  • Maatschappelijk professioneel tarief: voor professionele organisaties met een maatschappelijk doel en medewerkers in dienst.
  • Maatschappelijk tarief voor vrijwilligersinitiatieven: met een sociaal maatschappelijk doel op het gebied van ontspanning, ontwikkeling, informatie of advies. Afhankelijk van het soort initiatief waarvoor u van onze ruimtes gebruik wenst te maken, zijn er kortingen tot 100% mogelijk.

Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met de beheerder van deze locatie.

Let op: Maatvast wil en kan niet concurrerend zijn ten opzichte van horeca-instellingen in Haarlemmermeer. Maatvast verhuurt daarom geen ruimtes voor festiviteiten waar commerciële bedrijven zoals horeca en zalencentra hun belangrijkste inkomsten van hebben. Ondanks de vele verzoeken die we krijgen voor de huur van een ruimte voor een familiefeest of verjaardag, kunnen we hier (mede vanwege de beperkingen die de horecavergunning ons oplegt) niet in voorzien.