Sociaal Cultureel Centrum De Boskern

Sociaal Cultureel Centrum De Boskern

De wijk Overbos is gebouwd tegenover het Haarlemmermeerse bos. Onze gezellige locatie de Boskern ligt centraal in de wijk, vandaar dat er is gekozen voor deze naam.

Bij de Boskern vinden tal van activiteiten plaats. Tijdens de openingstijden is de Boskern vrij toegankelijk om te biljarten, darten, een spelletje te doen of anderen te ontmoeten en bij te kletsen met een kopje koffie of thee.

Zie voor een overzicht van de activiteiten die in De Boskern worden georganiseerd: Activiteiten in de Boskern miv september 2017″]

De Boskern kan ruimte bieden aan groepen tot 60 personen in de ontmoetingsruimte (met bar).
De twee andere zalen zijn uitermate geschikt voor sportieve activiteiten als Yoga en voor vergaderingen (tot 25 personen).

In overleg met de beheerder van de Boskern is het altijd mogelijk om buiten de standaard openingstijden van een ruimte gebruik te maken.
Neem voor meer informatie over het gebruik van een van de ruimtes of over de activiteiten contact op met de beheerder van de Boskern via telefoonnummer: 023- 5635512 of e-mail: boskern@maatvast.nl.

Huisdieren zijn niet toegestaan.
De Boskern beschikt over goede parkeermogelijkheden.

Het Praathuis

Op initiatief van de wijkraad Overbos en in samenwerking met Stichting Maatvast is sinds 18 november 2015 het Praathuis geopend in wijkgebouw de Boskern. Het Praathuis is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor bewoners uit de wijk Overbos in Hoofddorp. Gebleken is dat met name seniore bewoners behoefte hebben aan een plek in de wijk waar zij samen kunnen komen en andere mensen kunnen ontmoeten. Zij kunnen in deze ‘huiskamer van de wijk’ terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een cursus en een praatje. Inmiddels helpen vele vrijwilligers mee om van het Praathuis een succes te maken. Neem voor meer informatie over het Praathuis contact op met de beheerder van de Boskern of met Johan Trompert van de wijkraad Overbos via e-mail: secretariaat@wijkraadoverbos.nl of telefoonnummer: 06- 51157854.

Aanpassing openingstijden

Van 27 december t/m 1 januari 2018 is de Boskern gesloten i.v.m. de verbouwing van de bar. Op vrijdag 7 januari 2018 is er een feestelijk Praathuis diner i.v.m. de heropening van de bar.

Faciliteiten

Sociaal Cultureel Centrum De Boskern in Hoofddorp heeft de beschikking over de volgende faciliteiten:

– Ontmoetingsruimte met bar en biljart
– Vergaderruimte
– Bewegingsruimte

Neem voor meer informatie of het gebruik van een ruimte bij sociaal cultureel centrum de Boskern van Maatvast telefonisch of per e-mail contact op met de beheerder. Even langsgaan is natuurlijk ook mogelijk.

Contactgegevens

Beheerder: Annet Kock
Adres: Liesbos 24, 2134 SB Hoofddorp
Telefoon: 023 – 5635512
Mobiel: 06- 24848749
E-mail: boskern@maatvast.nl
Facebook pagina: https://www.facebook.com/SCCdeBoskern

Bent u op zoek naar een geschikte ruimte voor uw sociale of maatschappelijke activiteit?
Geeft u een leuke cursus waar u inwoners uit uw buurt bij wilt betrekken? Onze locaties zijn hiervoor uitermate geschikt!

Maatvast hanteert de onderstaande regels bij het bepalen van de tarieven voor het gebruik van één van onze locaties:

  • Standaard tarief: voor niet maatschappelijke organisaties en voor politieke en religieuze instellingen.
  • Maatschappelijk professioneel tarief: voor professionele organisaties met een maatschappelijk doel en medewerkers in dienst.
  • Maatschappelijk tarief voor vrijwilligersinitiatieven: met een sociaal maatschappelijk doel op het gebied van ontspanning, ontwikkeling, informatie of advies. Afhankelijk van het soort initiatief waarvoor u van onze ruimtes gebruik wenst te maken, zijn er kortingen tot 100% mogelijk.

Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met de beheerder van deze locatie.

Let op: Maatvast wil en kan niet concurrerend zijn ten opzichte van horeca-instellingen in Haarlemmermeer. Maatvast verhuurt daarom geen ruimtes voor festiviteiten waar commerciële bedrijven zoals horeca en zalencentra hun belangrijkste inkomsten van hebben. Ondanks de vele verzoeken die we krijgen voor de huur van een ruimte voor een familiefeest of verjaardag, kunnen we hier (mede vanwege de beperkingen die de horecavergunning ons oplegt) niet in voorzien.