’t Rietland

’t Rietland

’t Rietland is een belangrijke en unieke ontmoetingsplek voor de senioren en 40+’ers van Badhoevedorp e.o. en heeft daarmee een zeer belangrijke sociale functie.

Men kan hier van maandag t/m vrijdag van 09:00–16:30 uur terecht voor een kopje koffie, gezellig praatje of om een krant en/of boek te lezen. In de locatie worden met behulp van de grote groep actieve vrijwilligers veel cursussen en activiteiten georganiseerd zoals: taalcursussen, computercursussen, yoga, bridge, tekenen/schilderen, biljarten, gymnastiek (mensendieck), Tai Chi, volksdansen, hobbyclub, spelletjesclub, kaartenmakenclub, klaverjassen, workshops zoals bloemschikken en boetseren. Op afspraak kan een bezoek worden gebracht aan de schoonheidsspecialiste.

Zeer succesvol zijn de maaltijdbijeenkomsten die op de laatste drie vrijdagen van de maand worden georganiseerd. Per diner, met iedere maand een nieuw smaakvol menu, is er plaats voor 30 gasten. Inschrijving vooraf is daarom noodzakelijk. De laatste donderdag van de maand wordt er een brunch georganiseerd.

De populaire en druk bezochte bingo zal in het nieuwe seizoen op de eerste vrijdagmiddag van de maand worden gehouden. Regelmatig worden er succesvolle kinderbingo’s voor opa’s en oma’s met kleinkinderen georganiseerd.

Er zijn ook kortlopende cursussen voor de computer. Deze worden gegeven op woensdagmiddag van 13.30-16.00 uur en donderdagochtend van 9.00-11.30 uur in ’t Rietland. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Dolf van Laar via 023-5620017

Men kan in ’t Rietland ook terecht bij de ouderenadviseur en het sociale raadslid. Er is tevens een pedicure aanwezig.

Op vier zondagen in de maand is de Sociëteit geopend van 12.00 tot 16.00 uur.

Vanaf de zomer van 2016 kunt u ook terecht in onze opgeknapte tuin met jeu de boulesbaan om te genieten van een kopje koffie of om een potje ‘petanque’ te spelen.

Wij nodigen u uit om een keer langs te komen en te ervaren wat er bij ons in de locatie allemaal te doen is. Er is goede parkeergelegenheid aanwezig en de locatie is goed bereikbaar door de nabijheid van het openbaar vervoer.

Kortom, genoeg te doen en te beleven in onze locatie. We zien u graag een keer langskomen!

Faciliteiten

’t Rietland, de ontmoetingsplek voor senioren van Badhoevedorp, heeft de beschikking over de volgende faciliteiten:

– Barondersteuning
– Beamer
– TV presentatiescherm
– Draadloze microfoon-unit
– Gratis Wi-Fi
– Spiegelwand in lokaal 1 (twee meter breed)
– Ringleiding in soosruimte en lokaal 2
– Whiteboards in de lokalen
– 2 invalidentoiletten
– Accommodatie is rolstoelvriendelijk

Ruimtes

Soosruimte: 188 m²

Lokaal 1: 42 m²

Lokaal 2: 40 m²

Kantoorruimte 1: –

Kantoorruimte 2: –

Contact Opnemen

U kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen met de beheerder van de accommodatie.
Even langsgaan is natuurlijk ook altijd mogelijk! Check daarvoor wel de openingstijden en houdt er rekening mee dat er tijdens vakanties een aangepaste openstelling is.

Contactgegevens

Beheerder:
Mw. G.L. Popken

Adres:
Chr. Huygensstraat 21
1171 XL Badhoevedorp

Telefoon:
020 – 65 94 444

Mobiel:
06 – 15 40 84 65

Website:

E-mail:
Rietland@maatvast.nl

Bent u op zoek naar een geschikte ruimte voor uw sociale of maatschappelijke activiteit?
Geeft u een leuke cursus waar u inwoners uit uw buurt bij wilt betrekken? Onze locaties zijn hiervoor uitermate geschikt!

Maatvast hanteert de onderstaande regels bij het bepalen van de tarieven voor het gebruik van één van onze locaties:

  • Standaard tarief: voor niet maatschappelijke organisaties en voor politieke en religieuze instellingen.
  • Maatschappelijk professioneel tarief: voor professionele organisaties met een maatschappelijk doel en medewerkers in dienst.
  • Maatschappelijk tarief voor vrijwilligersinitiatieven: met een sociaal maatschappelijk doel op het gebied van ontspanning, ontwikkeling, informatie of advies. Afhankelijk van het soort initiatief waarvoor u van onze ruimtes gebruik wenst te maken, zijn er kortingen tot 100% mogelijk.

Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met de beheerder van deze locatie.

Let op: Maatvast wil en kan niet concurrerend zijn ten opzichte van horeca-instellingen in Haarlemmermeer. Maatvast verhuurt daarom geen ruimtes voor festiviteiten waar commerciële bedrijven zoals horeca en zalencentra hun belangrijkste inkomsten van hebben. Ondanks de vele verzoeken die we krijgen voor de huur van een ruimte voor een familiefeest of verjaardag, kunnen we hier (mede vanwege de beperkingen die de horecavergunning ons oplegt) niet in voorzien.